Jakob Bro: Gefion

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Største anke: Jakob Bros første udgivelse på det anerkendte tyske label, ECM, varer kun 40 minutter. 40! Man kunne have ønsket sig noget mere: 10 eller 20 minutter mere – af hensyn til eget velvære, men også af hensyn til stemnings-kreatørens videre karriereudvikling. Med ECM-udgivelsen får den anerkendte danske jazzguitarist jo adgang til hele verdens jazzscene, og dén adgang går via de sfærisk smukke og melankolske lydlandskaber, han formår at fremmane, og som man dårligt kan få nok af, fordi de er så gribende og prisværdigt enkle. Selv om Jakob Bro på ECM-debuten står i spidsen for en ny konstellation – der i øvrigt består af den norske trommeslager, Jon Christensen, og den amerikanske kontrabassist, Thomas Morgan – har han i dem fundet et match og samspil, som på forbilledlig vis stofliggør musikken. Lyt til et nummer som Oktober eller til And They All Came Marching Out Of The Woods, der åbner med Morgans eminente basspil og snart udvides med den søgende guitar og det fjerlette trommespil – og du vil genkende det med stofligheden, det med det søgende, det enkle, det eminente og det melankolske.

*****  /  ECM Records  /  40 min.  /  Også anmeldt på netmagasinet gaffa.dk

Please follow and like us:

  • 0
  • Share