Nils Landgren: Redhorn Collection

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Den svenske trækbasunist, Nils Landgren, er en afgørende figur for det tyske label, ACT Music. Ikke blot har han indspillet et hav af CD’er på nævnte label, han er også en samlende figur – en magnet – der tiltrækker andre gode navne og medvirker til at skabe det, der minder om én stor, internationalt funderet familie. Med sådan en position er det forståeligt, at ACT udgiver Redhorn Collection – et dobbelt opsamlingsalbum med high-lights – som markering af hans tyve år i/på det gode selskab. Selv om dobbeltalbummet ikke rummer noget nyt fremstår det alligevel som lidt af en rune, fordi det minder om, hvor fremragende en musiker, sanger og arrangør Nils Landgren er. Og om, hvor stor en betydning, han har/har haft i/på selskabet. Dobbeltalbummet afspejler til og med meget klart trækbasunistens to særskilte interessesfærer: funken og jazzballaden. CD nummer 1 er ren funk, CD nummer 2 ene og alene jazzballader. I begge tilfælde rigt facetteret musik med masser af gæsteoptrædener ved så vidt forskellige musikere som Maceo Parker, Brecker Brothers, Esbjörn Svensson, Michael Wollny og FleshQuartet. Både indenfor funk og jazzballaden er Nils Landgrens kendetegn troværdighed, ægthed, originalitet og spilleglæde. Hele dobbeltalbummet holder niveau, men melankolske Song From The Valley, hvorpå Nils Landgren spiller duo med den afdøde svenske jazzpianist, Esbjörn Svensson, træder alligevel frem som opsamlingens suveræne højdepunkt!

****  /  ACT Music  /  117 min.  /  Også anmeldt på netmagasinet gaffa.dk

Please follow and like us:

  • 0
  • Share