Songs For Iris: Let’s Begin

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Songs For Iris er et dansk folk/pop-orkester, som – med sangerinden Heidi Mattsson i spidsen – spiller en form for akustisk folk/pop, der har hentet inspiration i americana og irsk/skotsk vokal-folk. Mattsson og orkesterets to mandlige sangere, Jakob Ambeck Vase og Mads Nyland har siden deres tid på Musikvidenskab delt passionen for den helt særlige form for folk/pop, som kendetegner Songs For Iris. Samtidig har de forfinet deres trestemmige vokalharmonier. Og det er netop disse – kombineret med det fine akkompagnement af især guitar, bas, banjo, violin og pedal steel – der gør orkesterets musik så lytteværdig og så forbundet med nævnte genrer. Der er helt generelt noget lyrisk, melodisk over sangene. Noget, der i øvrigt sender tankerne i retningen af amerikansk country. Teksterne er – som i megen country – små fortællinger om kærlighed o.lign. De er små fortællinger, som enten med et element af drømmende melankoli eller strålende højt humør, skildrer følelseslivets kompleksitet og potentielle polarisering.

***  /  Gateway Music  /  40 min.  /  Også anmeldt på netmagasinet gaffa.dk

Please follow and like us:

  • 0
  • Share