Jeppe Gram Kvartet: Liquid Sound

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Liquid Sound er den danske jazztrommeslagers tredje udgivelse i eget navn. På albummet præsenterer han imidlertid en ny konstellation – en kvartet som i øvrigt består af saxofonisten Fredrik Lundin, pianisten Søren Kjærgaard og bassisten Nils Davidsen. Og deres fælles udspil er overvejende lavmælt, en udforskning af pausen og dermed af timingen, men enkelte numre er også tempofyldte og særligt frie. Grundmaterialet til dem alle er nok skrevet af Jeppe Gram, men man fornemmer også klart, at hans rutinerede sidemen ikke bare leverer en disciplineret opbakning, men også en fin egenindsats og et fint sammenspil. Og det er dét, der gør albummet så fokuseret: at der ikke er synes at have været svage led i studiet. Når dét er sagt, skal det dog tilføjes, at musikken har fået karakter af intellektuel eller teknisk ekvilibristisk øvelse snarere end af out reach. Vel fornemmer man, at materialet er blevet tilpasset den aktuelle personsammensætning, og vel fornemmer man, at den kompositoriske tone er unik, men Jeppe Gram – der bl.a. har en fortid i Grammofunch – formår ikke med denne udgivelse at åbne favnen og tage lytteren ind.

***  /  ILK Music  /  43 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share