Mads La Cour’s Almugi: Quartet

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Den danske jazzmusiker, Mads La Cour, er rent kunstnerisk ikke for fastholdere. Dels spiller han flygelhorn og trompet på en noget forskrækkelig vis. Dels sender han forskrækkelige plader på gaden, som både er seriøse og udfordrer seriøsiteten. Det er som om, der trives et skælmsk glimt i øjet på manden, og derfor er det ikke en overraskelse, at han også sender tre album på gaden på samme tid: Tre album med samme billede på coveret om end i forskellige farvenuancer og med forskellige titler: Quartet, Duo og Large Ensemble. De to sidstnævnte sælges kun som download, det første også som CD. Her skal kun Quartet have yderligere ord med på vejen. Sammen med Lars Greve (klarinet), Andreas Lang (kontrabas) og Kasper Tom Christiansen (trommer) har La Cour på det tyske indie label, WhyPlayJazz, udgivet et lettere avantgardistisk og samtidig lettere melodisk album, som kridser og kradser samtidig med, at det pleaser trangen til at høre noget, der minder om melodilinjer. Musikken forekommer fascinerende, festlig og samtidig irriterende, bevidst grim og nervepirrende. Konsekvent, personlig, unik, uforudsigelig, organisk og ærlig – med blæserne som de dominerende figurer.

***  /  WhyPlayJazz Records  /  44 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share