Helene Bak: Oh So Quiet

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Oh So Quiet er denne unge singer-songwriters pladedebut. Og set i lyset af, at hun er debutant, gør hun det virkelig godt – både som sangskriver og sanger. Især hæfter jeg mig ved hendes albums åbenlyse højdepunkt, nummeret It’s Spring, som hun allerede i 2013 opførte med DR Big Band i forbindelse med konkurrencen: ”Årets nye jazzstjerne”. Dén gang, og nu med albummet, markerer Helene Bak, at hun har potentialet til at komme et godt stykke op ad rangstigen i dansk vokaljazz. Hendes sange fremstår som afrundede og afklarede, både i melodik og harmonik. Og det til trods for, at der altså er tale om en ung debutant. Man kan diskutere, om hun befinder sig indenfor vokaljazzens rammer, eller om hun i virkeligheden har sprængt disse og er country- eller popmusiker. Måske er hun det hele. Og nok så vigtigt: Med lyse ballader som It’s Spring, Let Me og Oh So Quiet demonstrer hun, at hun har noget på hjerte, og at hun formår at formidle dette noget. Alle sange er hjemmelavede, imponerende flotte og absolut lytteværdige.

***  /  Gateway Music  /  46 min.  /  Også anmeldt på netmagasinet gaffa.dk

Please follow and like us:

  • 0
  • Share