Hyld: The Disobedient Victim

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Danske Dorte Hyldstrup har 30 års erfaring som sangunderviser. I mere end 30 år har hun selv været sangerinde, men som sådan har hun så godt som altid befundet sig i periferien, indtil nu. Dorte Hyldstrup har først og fremmest optrådt for og med andre, og det gør hun for så vidt også på albummet, The Disobedient Victim, som ikke desto mindre er noget af det tætteste, hun i nyere tid er kommet på et album i eget navn. (Sidste gang var i 2003 med albummet, You Take Me Home). Bag det nye album står også Otto Sidenius, som Dorte Hyldstrup har arbejdet sammen med, siden de to gik i gymnasiet. Uden ham ville albummet sikkert ikke været blevet til noget. Og dog. The Disobedient Victim bærer umiskendeligt Dorte Hyldstrups eget solide fingeraftryk. Musikken er hendes helt eget miks af R&B, soul, funk, jazz og blues. Hun har selv skrevet broderparten af materialet og forløst det i studiet sammen med Otto Sidenius, Jon Bruland og Carsten Milner. Og selv om albummet som helhed er lidt svingende i kvalitet, er der numre, der må fremhæves som effektive og simpelthen fede: A Civilized Man er et funky nummer med klokkeklar hitpotentiale, mens en ballade som Love Leads har en særegen skønhed og varme over sig.

***  /  DH Music/Gateway Music  /  29 min.  /  Også anmeldt på netmagasinet gaffa.dk

Please follow and like us:

  • 0
  • Share