Ole Frimer Band: Live at Blues Baltica

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Ole Frimer er en garvet dansk bluesmusiker med 12 plader og 25 år som professionel udøver i bagagen. Hans niveau har igennem årene svinget, men med det nye live-album, indspillet på Blues Baltica Festivalen i Tyskland i 2014, slår han fast, at spilleglæden er intakt og niveauet potentielt højt. Live at Blues Baltica er således et direkte album med pondus, kant og nerve. Ole Frimer og band spiller en form for blues, som er traditionsbundet, men ikke klichépræget. De fire danskere – Ole Frimer, Palle Hjorth, Claus Daugaard og Jesper Bylling – forløser således det blå materiale med både værdighed og troværdighed i udtrykket. Foruden Ole Frimers egne numre består materialet af numre af blandt andre Al Kooper og Johnny Winter, men uanset om et nummer bærer det ene eller andet fingeraftryk, fremstår Ole Frimer Bands blues ensartet, drævende, tung, mørk og mandig. Selv falder jeg især for den magnetisme, der udgår fra Palle Hjorts hammondorgel i mere drævende numre som netop Al Koopers I Can’t Keep From Crying Sometimes. Dét nummer er albummets absolut bedste.

****  /  LongLife Records/Pladekisten  /  46 min.  /  Også anmeldt på netmagasinet gaffa.dk

Please follow and like us:

  • 0
  • Share