Bill Stewart: Space Squid

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Trommeslageren, Bill Stewart, har spillet bag en perlerække af store jazzmusikere: Maceo Parker, Lee Konitz og John Scofield, for bare at nævne tre af mange mulige. Derfor er det heller ikke overraskende, at Bill Stewart – når han indspiller i eget navn – stiller op med en perlerække af store jazzmusikere bag sig selv: i dette tilfælde pianisten Bill Carrothers, bassisten Ben Street og saxofonisten Seamus Blake. Sammen har de fire på Space Squid kastet sig over ti nye numre af Stewart og over én standard: Arthur Schwartz’ og Howard Dietz’ Dancing in the Dark. Og fælles for deres tilgang til materialet er en mærkbar lytten, en eminent instrumenthåndtering individuelt og et storslået samspil som kvartet. Space Squid er moderne instrumentaljazz med fokus på improvisationerne i samspillet snarere end det stringent styrede. Men også, af samme grund, musik, der ikke er simpel og let tilgængelig. Man er ikke i tvivl om, at de fire musikere har nogle kunstneriske kvaliteter; ikke i tvivl om, at de tilsammen spiller med en sound, der rummer et stærkt element af spontanitet. Men for denne lytter forbliver musikken teknisk funderet, snarere end sanselig. Og dét gør den vanskelig at elske – det tekniske niveau til trods.

***  /  Pirouet Records  /  62 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share