Philip Catherine: The String Project – Live in Brussels

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Den belgiske jazzguitarist, Philip Catherine, er trods sine meritter og en alder af 73 år ikke så kendt i Skandinavien, men i det frankofile Europa er han en etableret og meget anerkendt jazzmusiker. Kendt og anerkendt både for sit eget virke og for sin rolle som sideman for en række jazzkoryfæer såsom Chet Baker, Charles Mingus, Dexter Gordon, Toots Thielemans og Stéphane Grapelli. Forud for Bruxelles Jazz Festival i 2015 blev Philip Catherine spurgt, om han ville byde ind med et eller andet projekt, og dermed åbnede muligheden sig for, at han kunne levendegøre en drøm og fremføre egne kompositioner med et strygeorkester i ryggen. 12 kompositioner blev udsat for 9 arrangører, og den revitaliserede musik blev fremført live med Philip Catherines kvintet bakket op af Orchestre Royal de Chambre de Wallonie dirigeret af Frank Braley. Resultatet er dragende – et forrygende miks af 1) guitarbaseret jazz med iboende elementer af tango og flamenco (og inspiration fra Pat Metheny?) og 2) klassisk kammermusik af den absolut fineste slags. Genremikset holder i den grad. Også til gentagne afspilninger.

****  /  ACT Music  /  65 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share