Eivør, DR Big Band & DR Vokalensemble: At the Heart of a Selkie

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Søndag den 31. Januar ”opførte” Eivør, DR Big Band og DR Vokalensemble bestillingsværket, Eivør og sagnet om sælkvinden, i Koncerthusets koncertsal. Content i dén ”opførelse” var identisk med content på albummet, At the Heart of a Selkie – et ny-skrevet korværk, som – uanset titlen – er på færøsk. Værket bærer Eivørs umiskendelige fingeraftryk, men også den danske 1600-tals salmedigter, Thomas Kingos, foruden fingeraftrykkene af en vor tids mere dygtige arrangører, Peter Jensen. Værket bygger på sagnet om sælerne, der kommer op af havet, smider deres kam og bliver til mennesker, og det kan genremæssigt karakteriseres som et miks af moderne korværk, big band vokaljazz og nordatlantisk visetradition. På værket er der tre numre, som man genfinder på Eivørs album fra efteråret 2015, Slør. Som på det, brillerer hun på dette nye med sin klokkeklare vokal i vidunderlige viser som Verð Mín og Slør, men værkets bedste nummer er alligevel Elskaði. Personligt finder jeg enkelte korpassager lettere trivielle og enkelte akkompagnementer lettere forstyrrende – f.eks. i en sang som Salt. På den anden side giver netop korpassager og akkompagnementer de enkelte sange og værket som helhed en dramatisk effekt, som er stringent og samlende.

*****  /  DR/Tutl  /  57 min.  /  Også anmeldt på netmagasinet gaffa.dk

Please follow and like us:

  • 0
  • Share