Rich Brown: Abeng

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Rich Brown er en up-and-coming jamaicansk/canadisk el-bassist, kendt for sin progressive tilgang til jazzen. Abeng er hans tredje album i eget navn – endnu et fornyende album, hvorpå Brown tager livtag med det rytmiske, det harmoniske og det melodiske – denne gang sammen med en række af den canadiske jazzscenes bedste instrumentalister: saxofonisterne Luis Deniz og Kelly Jefferson, trompetisten Kevin Turcotte, trommeslageren Larnell Lewis, percussionisten Chendy Leon og tangentbetvingerne Chris Donnelly og Robi Botos. Det er med dette yngre all-star hold, at Brown forløser sin lettere avantgardistiske, groovede jazzfunk og -rock, der er så kompleks, at den ikke ved første aflytning åbner sig helt, men til gengæld tiltager i åbenhed ved gentagne aflytninger. Musikken rummer en ærlighed og nysgerrighed, en mild insisteren og en åbenlys glæde ved det mangfoldige. Titlen, Abeng, refererer til det horn, som undslupne afrikanske slaver på Jamaica brugte, når de ville kalde folk sammen. I den subtile forstand er albummet – med hilsnen: ”Black Lives Matter” – en hyldest til sorte musikere og deres andel i den rigt facetterede jazzmusik.

****  /  RDB  /  48 min.  /  Også anmeldt i tidsskriftet CULTURES

Please follow and like us:

  • 0
  • Share