Live Foyn Friis: With Strings

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Den norske jazzsangerinde med det, for en dansker, så usædvanlige navn har studeret i Århus (og i Tromsø og Stockholm) og spiller i stort omfang sammen med danske musikere. Men i realiteten er hun snarere en international kunstner af en helt særegen international karakter. Lyt til et nummer som Dementor, og du vil forstå, hvad jeg mener. Nummeret, teksten, kompositionen, den vokale tilgang til det – alt er i dén grad originalt, vedkommende, underfundigt – og internationalt. Hun tager afsæt i noget, man kan kalde jazz med en nordisk klang, men hun begiver sig også – med det afsæt – ind i en form for popmusik, som ikke er mainstream, men som sine steder har et overraskende, næsten sydøstasiatisk, kammermusisk tvist. Hendes musikformidling fremstår som inspireret af sangerinder som Ane Brun, Oh Land og Feist. Musikken er moderne vokaljazzpop. Og – som albummets titel indikerer – tilsat strygere. Albummet rummer fire numre, som indgik på det forrige album, Running Heart, nu er de bare udbygget med strygere. Og dét fungerer. Fordi Live Foyn Friis er en sikker, original kunstner.

****  /  Curling Legs  /  38 min.  /  Også anmeldt på netmagasinet gaffa.dk

Please follow and like us:

  • 0
  • Share