Magnus Thuelund Trio: First Song

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Magnus Thuelund er en ung, dansk jazzmusiker (saxofonist), som med First Song har udsendt fire album i eget navn med eget materiale. De hidtidige album er bemærkelsesværdige og interessante, og det gælder også dette fjerde – selv om dét nok er det vanskeligst tilgængelige af dem alle. First Song er skabt til et trioformat, og trioen består, foruden saxofonisten selv, af bassisten Craig Earle og trommeslageren Jonas Johansen. Det er med andre ord en lidt atypisk instrumentering, trioen repræsenterer. Netop dét gør da også materialets klang lidt skarp. Musikken er instrumental, insisterende, nok lyrisk, men også pågående. Man fornemmer ganske klart, at forlægget er nogle kompositioner eller skitser hertil, men lige så klart er det, at der i stort omfang er tale om improvisation. I den forstand fremstår musikken som i kontakt med jazzens tradition, men også som frigjort og avantgardistisk, kaotisk, krævende (for lytteren såvel som trioen). Albummet fremstår som det vellykkede resultat af et modigt eksperiment. Men altså også som lidt af en opgave at favne.

***  /  Gateway Music  /  58 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share