Eyolf Dale: Wolf Valley

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Det britiske indie-jazzlabel, Edition Records, er ved at udvikle sig i en interessant retning – set med nordiske briller. Tag nu Eyolf Dale! Han er en fremadstormende, yderst interessant norsk jazzkomponist og –pianist. Han har tidligere medvirket som sideman på en udgivelse fra Edition Records, nemlig norske Daniel Herskedals Slow Eastbound Train fra 2015. Men med Wolf Valley debuterer han i eget navn – med 5 nordmænd, en brite og en amerikaner ved sin side: Per Zanussi (bas og sav), Gard Nielssen (trommer), André Roligheten (sax og klarinet), Kristoffer Kompen (trombone), Adrian Løseth Waade (violin) og Hayden Powell (som nok er født i England, men vokset op i Norge)(trompet) og Rob Waring (vibrafon) fra USA. Og selv om man vil kunne tale om et nordisk klangideal, en særlig nordisk tone og melankoli i den instrumentale, moderne jazzmusik, så er Wolf Valley først og fremmest slet og ret et eminent, internationalt funderet udspil. Numre som Shostachoral, Ban Joe og Sideways er næsten formfuldendte jazzkompositioner med blæserne i en dramatisk position som storytellers side om side med rytmegruppen.

*****  /  Edition Records  /  51 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share