Scott DuBois: Winter Light

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Den amerikanske jazzkomponist og –guitarist, Scott DuBois, er trods sin relativt unge alder et etableret navn på østkystens jazzscene. Han har spillet med en perlerække af store jazzmusikere i New York, omegn og Europa og har udgivet flere væsentlige album i eget navn – senest ”Landscape Scripture” i 2012. Dét album blev beskrevet som et af USA’s ti væsentligste jazzudgivelser det år. Sit nye album, ”Winter Light” har DuBois indspillet i København sammen med Gebhard Ullmann på sax og basklarinet, Thomas Morgan på kontrabas og Kresten Osgood på trommer. Og dét efterlader det klare indtryk, at DuBois vitterlig er innovativ, vidtfavnende og i stand til at male farverige, abstrakte lydlandskaber, der kan sætte sig som uforglemmelige oplevelser. Albummet er vildt og medrivende – især, synes jeg – på grund af Ullmanns eminente tone. Det, Ullmann tager op fra paletten, præger således i udpræget grad de billeder, som DuBois har skabt skitserne til. Ullmann er som en lyrisk pendant til vilde Osgood, som selv er et godt valg blandt de mange trommeslagere, DuBois kunne have hyret til opgaven. De fires musik er som en tur ud over tundraen – vild, barsk og dybt fascinerende.

*****  /  ACT Music  /  69 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share