Morten Schantz: Godspeed

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Den danske jazzkomponist og –musiker, Morten Schantz, imponerer i dén grad med sit nye album, ”Godspeed”. Alt på albummet er originalt, om end musikken fremstår, som stod den på skuldrene af den elektronisk baserede form for fusionsjazz, Joe Zawinul og Weather Report bragte til torvs i 70’erne og 80’erne. Sammen med sine legekammerater fra JazzKamikaze, saxofonisten Marius Neset og trommeslageren Anton Eger, har Schantz med sine keys skabt et album, der – med elektronisk og akustisk musik i en formfuldendt blanding – river benene væk under lytteren. Musikken er teknisk avanceret og vel udført, kunstnerisk særegen og stærk, det ene øjeblik præget af en blå tone, det næste af en tilsyneladende prunkløs power; konstant arrangeret, doceret og perfektioneret, så man tænker på 1) Zawinul og vejrudsigten og 2) aftvinges respekt for den nutidige, dansk/norske trios stilsikre moderniseringen af den potente fusionsjazz, som med Zawinul og vejrudsigten så dagens lys. ”Godspeed” er nutidig fusionsjazz af højeste oktantal.

*****  /  Edition Records  /  59 min.  /  Også anmeldt i netmagasinet gaffa.dk

Please follow and like us:

  • 0
  • Share