Tre benspænd i Frihavn

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Torsdag, fredag og lørdag aften i denne uge åbner Frihavns Kirke som et led i Vinterjazz Festivalen dørene til tre koncerter. Konceptet for alle tre koncerter er helt enkelt: En af Danmarks bedste jazzpianister udsættes for et benspænd og placeres ved orgelet i stedet for klaveret! Benspændet ventes at udmønte sig i tre af festivalens mest spændende koncerter.

Torsdag den 23. februar kl. 20 er det mesteren, Mikkel Hess, der sætter sig ved orgelet i Frihavns Kirke. Med sig bringer han Anders Christensen på kontrabas og Mikkel Hess på trommer – en konstellation som Hess ofte har optrådt med – blandt andre sammen med sangerinden, Caroline Henderson. Og hvad man så kan forvente denne torsdag? En helt uforudsigelig koncert med de kunstneriske udfordringer, som orgelet påtvinger dets betvinger og de to sidemen.

Fredag den 24. februar kl. 20 er det klaverfænomenet, August Rosenbaum, der giver en solokoncert fra orgelet. Rosenbaum er meget andet og mere end ”bare” jazzpianist. Han har f.eks. været en afgørende samarbejdspartner for avantgarde-soul duoen Quadron. Men i Frihavns Kirke bliver hans udfordringer af en helt anden, kompleks karakter.

Lørdag den 25. februar kl. 20 er det Danmarks måske største jazzpianist, Carsten Dahl, der som solist sætter sig ved orgelet. Dahl tilhører den absolutte elite blandt europæiske jazzpianister. Men i Frihavns Kirke bliver han alligevel udfordret. Derfor bliver også denne tredje koncert helt uforudsigelig. Selv Dahl får brug for at trække på alle sine erfaringer fra jazzen og den klassiske musik.

Bemærk, at billetter à kr. 145 kan købes på billetto.dk, at der sælges partout billetter à kr. 350 til alle tre koncerter på billetto.dk, og at der i øvrigt sælges enkeltbilletter i døren à kr. 150.

Nyhedsartikel også publiceret i Østerbro Avis

Please follow and like us:

  • 0
  • Share