Julian & Roman Wasserfuhr: Landed in Brooklyn

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Han er kun 16 år yngre end Till Brönner (som kun er 45 år), men allerede som teenager blev Julian Wasserfuhr alligevel opfattet som den store tyske jazztrompetists arvtager. Og sammen med sin to år ældre bror, pianisten Roman Wasserfuhr, udgør han helt uomtvisteligt en af Tysklands pt. mest talentfulde duoer. De to brødre har sammen udgivet flere album, men de er – meget naturligt – som duo vokset fra album til album, om end Landed in Brooklyn ikke forekommer mig at være bedre end forgængerne. Julian og Roman har stadig en helt naturlig lethed i deres sammenspil og en tilsyneladende helt ubesværet evne til at integrere deres tre sidemen: Donny McCaslin på tenorsax, Tim Lefebvre på bas og Nate Wood på trommer. Som helhed præsterer kvintetten således et sammenspil, der forekommer organisk naturligt, næsten spirituelt afslappet. Kvintettens musik kan genrebetegnes som moderne jazz – Julians trompet er i klar frontposition med et ekspressivt fremadrettet spil, der til tider bliver lidt forceret, selv om det også forbliver varmt. Udtrykket som helhed fremstår frejdigt, luftigt, modent, men ikke helt så fokuseret som på de foregående album.

****  /  ACT Music  /  57 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share