Youn Sun Nah: She Moves On

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Den sydkoreanske jazzsangerinde, Youn Sun Nah – som i årevis har boet i Paris – er pt. en af denne verdens mest bemærkelsesværdige indenfor sit felt. Hun er et naturtalent af en sjælden styrke, som hidtil især har begivet sig af med at synge jazzens standards sekunderet af europæiske jazzmusikere. Med She Moves On synger hun sig imidlertid ind på en række amerikanske folk-rock-sange sekunderet af amerikanske musikere, og dét vel at mærke til UG. Med sig på She Moves On har hun Jamie Saft på klaver, Brad Jones på bas, Marc Ribot på guitar og Dan Rieser på trommer. Og sammen med dem tager hun i den grad fat om roden på rockballader som Lou Reeds Teach The Gifted Children, Paul Simons She Moves On, Joni Mitchells The Dawntreader, Fairport Conventions A Sailor’s Life og Jimi Hendrix’ Drifting – med overbevisende autoritet, ægthed og nerve. Hun er klart inspireret af britiske Norma Winstone og amerikanske Norah Jones. Men hun er helt åbenlyst også sin egen, og She Moves On er det mest helstøbte album af alle dem, jeg endnu i år har hørt. Youn Sun Nahs vokale er sublim, musikledsagelsen top tunet og sangene uomgængelige.

******  /  ACT Music  /  51 min.  /  Også anmeldt i netmagasinet gaffa.dk og tidsskriftet CULTURES

Please follow and like us:

  • 0
  • Share