Nicole Johänntgen: Henry

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Den schweiziske saxofonist, Nicole Johänntgen, placerer sig med sit nye album, Henry, centralt i den nye bølge af europæiske jazzmusikere, der ikke blot lader sig inspirere af, men markant engagerer sig i og tilfører den traditionelle New Orleans Jazz ny energi. Til Henry har Johänntgen skrevet syv nye numre for tuba, trombone, saxofon og trommer, og så er hun ellers rejst til Louisiana for at indspille de dugfriske numre med Steven Glenn (tuba), Joe Ramm (trombone) og Paul Thibodeaux (trommer). Kompositionerne – såvel som forløsningen af dem – præsenteres med respekt for traditionerne såvel som med en åbenlys lyst til at udfordre dem. Bedst høres détte spænd i nummeret Nola, der er som spændt ud mellem det traditionelt enkle, som kendetegner New Orleans jazzen, og det mere free-jazzede og eksperimenterende. Det følgende nummer, Slowly, bæres med slæbende skridt frem i et støvet skær, der giver det en fascinerende, fræk og frejdig glød. Men alle syv numre rummer en fremtidsvision, der kan gøre traditionen levende igen.

****  /  Hofa  /  37 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share