Debre Damo Dining Orchestra: DDDO2

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Næsten nøjagtig et år efter, at DDDO – et nyt, lovende, københavnsk power-orkester – pladedebuterede med et selvbetitlet album og et særegent miks af brutal ethio-jazz, doom, kraut- og psykedelisk rock, udkommer orkesterets andet album, DDDO2. Men selv om Søren Lyhne Skov, Rasmus Karkov, Simon Visti Tang, Peder Mertner Vind, Kasper Saaby og Asbjørn Nørgaard også på dét fremfører deres musik med betydelig kraft, har 2’eren ikke helt samme pondus som 1’eren. Stadig spiller DDDO med en kraft, der herhjemme næsten kun matches af Ibrahim Electric, men materialet på 2’eren har altså ikke den samme styrke som materialet på 1’eren. Musikken er mere raffineret, men også mere konturløs, flad og fersk. Og dét er virkelig ærgerligt, eftersom den mere uraffinerede, brutale og rå debut rummede større perspektiver. Alligevel er der også på DDDO2 højdepunkter – eksempelvis har numre som The Wizard of Woo og Sleep of Siloam karakter og kant. De to numre er som filmiske fortællinger, dramatiske og dragende i al deres psykedeliske outfit. Men som helhed betragtet er 2’eren et skridt tilbage for det lovende power-orkester.

***  /  Eget selskab  /  44 min.  /  Også anmeldt i netmagasinet gaffa.dk

Please follow and like us:

  • 0
  • Share