Marius Neset: Circle of Chimes

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Marius Nesets nye album på ACT er et næsten sakralt værk. Circle of Chimes åbner således med kirkeklokkeklang (heraf titlen), og dén klokkeklang udbygges efter godt et minut med bas og klaver, og så åbner musikken sig ellers mere og mere som et næsten symfonisk værk udspændt mellem kammermusikken og den ekspressive jazz. Trommer, guitar, cello, vibrafon, vokal og – selvfølgelig – sax (håndteret af Neset) kommer til. Og undervejs opdager man, at man lytter til noget, der synes tænkt som et sammenhængende hele. Neset har selv skrevet al musikken, og den forløses eminent af besætningen, der – foruden kapelmesteren selv – består af Lionel Loueke, Andreas Brantelid, Ingrid Neset, Ivo Neame, Jim Hart, Petter Eldh og Anton Eger. Der er klare melodilinjer, plads til fri udfoldelse, der er spændstighed og elasticitet i musikken. Noget enkelt og noget komplekst. Noget stringent og noget kringlet. Noget vigtigt og noget legende. Og hele tiden antydningen af en retning. I den forstand fremstår Circle of Chimes som et uhyre sammensat, men innovativt og indbydende værk med sakral dybde.

****  /  ACT Music  /  78 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share