Hanne Boel: Unplugged 2017

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

For år tilbage (fra 1989 til 2009) udsendtes en række album af kendte kunstnere – album med fællestitlen MTV Unplugged. Fælles for disse album var, at de blev indspillet live og akustisk, og at indspilningen blev transmitteret på den nævnte musik-TV-kanal. Flere af albummene blev bestsellere – det gjaldt f.eks. Paul McCartneys (1991), Eric Claptons (1992) og Bob Dylans (1995) – alene Claptons MTV Unplugged solgte mere end 26 millioner eksemplarer world wide. Formodentlig er det inspireret af MTV’s gamle idé, at Hanne Boel – udenom det nu lettere antikverede MTV og med andre, mere realistiske forestillinger om salgspotentialer – har indspillet og udgivet dette live, akustiske album med titlen Unplugged (1997). Numrene på hendes album er indspillet i Musikkens Hus i Aalborg og i Koncerthuset i København, og – som i tilfældet McCartney, Clapton og Dylan – er det ”greatest hits” fra bagkataloget, der genindspilles og -udgives. I tilfældet Hanne Boel er det numre som Black Wolf, My Kindred Spirit og Starting All Over Again. Og jeg må sige, at det fungerer. Sangene videreformidles med moden autoritet, teknisk tyngde og kunstnerisk tæft. Og Black Wolf udbygges endda til et næsten 12-minutter langt, dybt fascinerende værk.

****  /  Stunt Records  /  59 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share