Justin Gray & Synthesis: New Horizons

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Den canadiske jazzbassist og –komponist, Justin Gray, vender på sit nye album blikket mod nye – eller rettere: gamle horisonter. På New Horizons blander han nemlig moderne nordamerikansk jazz, folk og R&B med traditionel eller klassisk indisk musik. Og dét med en bemærkelsesværdig snilde. Justin Gray har selv skrevet og arrangeret materialet, som han forløser med et stort hold af dygtige musikere, der i nationalitet og instrumentering afspejler globaliseringen. Selv spiller han på et instrument af eget design – en såkaldt bas veena: en båndløs basguitar udbygget med ti strenge, der giver en lyd, der minder om sitarens. Og bas veenaen – kombineret med det sammensatte, melodisk, meditative materiale og den øvrige, meget vidtfavnende instrumentering – gør i den grad oplevelsen af New Horizons fascinerende. Musikken er dragende, melodisk, rig på soniske teksturer og eksotiske grooves. Selv om åbnings- og titelnummeret, New Horizons, er albummets suverænt flotteste, fremstår cross-over-albummet som helhed overbevisende, gennemført flot og fornyende.

*****  /  Eget selskab  /  52 min.  /  Også anmeldt i tidsskriftet CULTURES

Please follow and like us:

  • 0
  • Share