Andy Sheppard Quartet: Romaria

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Den britiske saxofonist, Andy Sheppard, var oprindeligt inspireret af John Coltrane, men efter årtier på den internationale jazzscene står han i dag selv som et af jazzens koryfæer. På ECM’s søster-label, WATT, var han i årevis (og det er han formodentlig stadig) sideman for Carla Bley, men i eget navn ECM-debuterede han i 2009 med albummet, Movements in Colour. Nu, ti år og flere album efter, er han igen aktuel med sin godt sammenspillede trio, der er blevet udvidet til en kvartet. Foruden kapelmesteren selv medvirker bassisten, Michel Benita, trommeslageren, Sebastian Rochford, og – som den nye dreng i klassen – guitaristen, Eivind Aarset, som også tilfører Sheppards soundscape et element af elektronik. Romaria er dermed blevet et album, der balancerer tilsyneladende let mellem det komponerede og det frie, det akustiske og det elektroniske. Sheppard har selv komponeret syv af de otte numre, og flere af disse giver hans sidemen stor frihed. Det ottende nummer, titelnummeret, er ikke desto mindre albummets bedste. Det er skrevet af den brasilianske singer-songwriter, Renato Teixeira, og er lyrisk, elegant, tilgængeligt, stramt og fint nedtonet. Og fremstår måske som albummets bedste, fordi det tillader uselviske Sheppard at træde frem i lydbilledet med sine virtuose cisseleringer.

****  /  ECM Records  /  48 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share