Owen Broder: Heritage

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Den amerikanske jazzsaxofonist og –komponist, Owen Broder, har med sit ”American Roots Project” sat sig for at udforske og forny USA’s musikalske rødder. Og dét har bragt ham i kontakt med en række store ballader indenfor folk, bluegrass, blues og spirituals – ballader, som han så enten har bearbejdet eller komponeret på ny og i alle tilfælde jazzificeret. Vel at mærke med snilde. Han har fået god hjælp af en række komponister og arrangører og i studiet af en suveræn stribe sidemen i forskellige konstellationer, men fælles for alt det færdige materiale, der præsenteres på Heritage, er, at man som lytter på en gang fornemmer nostalgien og bliver fuldt bevidst om moderniseringsprojektets omfang og karakter. Tydeligt bliver det f.eks. i versioneringen af Hank Williams’ Jambalaya, der – som flere andre numre på albummet – fremstår som stærkt fornyet, næsten tidløst perfektioneret. Mest af alt falder jeg dog for det afsluttende, delvist improviserede, men helt enkle og melodiske nummer, A Wiser Man Than Me, som Broder selv har skrevet, og som har et strejf af gospel over sig. Dét nummer er simpelthen fremragende.

****  /  Artist Share  /  62 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share