Eyolf Dale: Return To Mind

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Den norske jazzpianist og –komponist, Eyolf Dale, er via sit samarbejde med britiske Edition Records ved at skabe sig noget af en karriere. I hvert fald udgør hans (nendnu beskedne) produktion på det britiske label en gedigen stepping stone, der vil kunne bringe ham op i nye, endnu uopnåede højder. Hans første album på selskabet, Wolf Valley, blev streamet usædvanlig meget – af et jazzalbum at være. Men den energi og kraft, der udgik fra dét, er kun styrket på 2’er, Return To Mind, som notorisk er noget af det mest forfriskende og (jeg havde nær sagt) frejdige, jeg i måneder har hørt fra en nordisk jazzmusiker. Genremæssigt strækker hans musik sig fra noget, der minder om kammerjazz over til noget, der minder om energisk, impulsiv jazz. Men spændvidden til trods er der konstant noget stringent og retningsbestemt over musikken. Og det efterlader lytteren i sikker forvisning om, kunstneren ved, hvad han vil. Jeg vil vove den påstand, at kompositionerne og sammenspillet de otte medvirkende musikere imellem baner nye, fascinerende stier i jazzmusikkens verden.

****  /  Edition Records  /  50 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share