Eske Nørrelykke: Seqvens

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE    Den danske kontrabassist og komponist, Eske Nørrelykke, pladedebuterer med Seqvens – et virtuost stykke avantgardistisk musik / en EP (trykt på ekstravagant vinyl, den ene side, og iklædt et kunstnerisk meget gennemført cover). Alt fremstår kvalitetsbevidst, gennemarbejdet og noget nær optimalt forløst. Musikken er et miks af elektronisk musik, spoken words, kammerjazz, industriel støj og moderne, klassisk musik. Dét miks kan måske nok være svært at forestille sig – på baggrund alene af de beskrivende ord – men det små 8 minutter lange nummer, som udgør Seqvens, er ikke desto mindre som sådan. Og vel at mærke på en organisk, naturlig måde. Det er et stort anlagt, arkitektonisk lydlandskab, et billedrigt scenarium, et overskudsbetonet miks af komposition og improvisation fremelsket af kapelmesteren selv og af den klassiske cellist og kunstneriske rådgiver, Jakob Kullberg. Sammen har de skabt et meget moderne, originalt og fascinerende univers, som fint understøttes af Mads Emil Nielsen på elektroniks, Neil Bennun på spoken words og den polske strygerbesætning: Stanisław Lasoń, Krzysztof Lasoń, Agnieszka Lasoń og Elżbieta Mrożek-Loska.

****  /  Eget selskab  /  8 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share