Kristina Holgersen: Ny start

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE Kristina Holgersen er singer-songwriter. En intellektuel sangerinde og sangskriver, der åbenlyst er optaget af det litterære og det at story-telle. Dét bekræfter Ny start, hendes fjerde soloalbum. På sit forrige album, To slags mørke, satte hun musik til bearbejdede, litterære tekster af Helle Helle. På Ny start har hun selv skrevet hovedparten af sangene, men hun sætter også musik til bearbejdede, litterære tekster af bl.a.Josefine Klougart. Det drejer sig om lyrisk smukke tableauer, fra romanen, New Forest – de to sange: Et øjebliks længsel og Når vi går igennem sne. Som på sit forrige album er det med sikker, lyrisk sprogfornemmelse og udtalt musikalitet, at Kristina Holgersen tager livtag med de små, fortættede tableauer og konkrete, autofiktive fortællinger, der f.eks. handler om udlængsel og nysgerrighed, det at flytte fra land til by, det at være vidne til en forbipasserende historie, og det at starte på ny og samtidig forlige sig med egen fortid. Ny start er både tekstuelt og musisk et stilsikkert album, der sluttes fornemt af med en gæsteoptræden ved Niels Skousen.

**** / Stunt Records / 37 min. / Også anmeldt i musikmagasinet gaffa.dk

Please follow and like us:

  • 0
  • Share