Cecilia Engelbrecht Heick & Thomas Clausen: Til en ven – sange til digte af Tove Ditlevsen

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE Cecilia Engelbrecht Heick og Thomas Clausen mødtes oprindeligt i forbindelse med opførelsen af en række koncertfortællinger for børn. Det var i ensemblet, Kunstfrø. Nu har de to så – efter tre-fires års indledende sangskrivning – været en tur i studiet for at indspille 15-16 nye sange over lige så mange, forholdsvis ukendte digte af Tove Ditlevsen. Og ud af alt det er kommet et sart, intimt og helt enkelt udtryk – et album af næsten simpelt tilsnit; en videreførelse af en melodisk visetradition; en lettere vemodig form for lyrisk musik; balancerende midt imellem jazzens frihed og den klassiske musiks strengere ramme. Teksterne er indholdsmættede, men også lidt for småtskårne – synes jeg. Udtrykket som helhed er – lidt for simpelt, forudsigeligt og konventionelt. Lidt for kontrolleret. Lidt for pænt. Teknisk i orden, men kunstnerisk? Ja, det emmer i hvert fald ikke af påtrængende nødvendighed og trang til at bryde nye veje. Men hvorfor det er blevet sådan? Dét ved jeg ikke. Blot kan jeg konstatere, at musikken er lige så pæn og civiliseret som pladecoveret.

*** / Exlibris Musik / 53 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share