KutiMangoes: Afrotropism

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE Danske KutiMangoes udsender nu sit tredje album – og hvilket et! I forvejen har orkesteret med sin særegne afrojazz i de sidste år sat sit markante fingeraftryk på både den danske og den internationale verdensmusikscene, men med det nye album, Afrotropism – som vitterligt er vellykket – vil flere hovedveje ud i verden potentielt åbne sig for orkesteret. KutiMangoes har fra start imponeret, men med den stringens, ro og nerve, der har indfundet sig i orkesterets nye musik – for eksempel i nye numre som ”Call Of The Bulbul Bird”, ”Keep You Safe” og ”Money Is The Curse” – vil kun aftvinge yderligere respekt. Musikken på Afrotropism, som udsendes på det tyske undergrundslabel, Tramp Records, er raffineret, forfinet, happy og helt naturligt organisk. Der er en fascinerende fremdrift i den, en magnetisk lyd, en rank holdning. Og alt det tilsammen gør, at jeg vil hævde, at dette er noget af det bedste og mest stringente fra den danske verdensmusikscene i flere år. Sammensmeltningen af afrikansk rytmik og moderne, blæserdomineret jazz er simpelthen fængende!

***** / Tramp Records / 40 min. / Også anmeldt i musikmagasinet gaffa.dk og tidsskriftet CULTURES

Please follow and like us:

  • 0
  • Share