4 Wheel Drive: 4WD Live

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE Det er fire af den europæiske jazzscenes helt store, der mødes i 4 Wheel Drive: svenske Nils Landgren (trombone), tyske Michael Wollny (klaver), svenske Lars Danielsson (bas & cello) og tyske Wolfgang Haffner (trommer). Og sammen skaber de fire altså et energisk, ekstrovert, næsten pågående univers af moderne jazzpoprock – på baggrund af egne kompositioner og numre af Genesis (That’s All) og The Police (Shadows in the Rain og If You Love Somebody Set Them Free). Musikken er optaget live i april 2019 – under den sidste koncert på kvartettens tyske turné. Og én ting er, at det fremgår af deres optræden (læs: af optagelsen fra Stuttgart), at de fire hver for sig er teknisk/kunstnerisk exceptionelt dygtige, noget andet er, at de sammen fungerer som et organisk, sammentømret hele. Ingen er for meget, ingen for lidt. Men alle – hver for sig og sammen – er intenst til stede, nærværende og aktivt deltagende. Derfor fremstår livealbummet også som et reelt vidnesbyrd om en enhed af sjælden udtryksstyrke.

**** / Act Music / 56 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share