Eliel Lazo: Cuban Jazz Report

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE For fem år siden skabte den herboende, cubanske musiker, Eliel Lazo, et koncept, han kaldte Cuban Nights. Hensigten var på disse nætter at præsentere det danske publikum for autentisk, ny, cubansk musik. Konceptet bredte sig over det ganske lande og store dele af Europa – med Lazo som orkesterleder og en variation af besætninger, herboende og besøgende cubanere. Han lagde ud med en drømmebesætning, og det er den, han atter har fået samlet til indspilningen af sit nye album, Cuban Jazz Report. Gruppen består, foruden kapelmesteren selv, af den legendariske pianist, Javier ”Caramelo de Cuba! Masso Javier, trommegeniet, Raul Pineda, og den eminente bassist, Yasser Pino. Sammen har de fire været en tur i Musigrama Studio i Madrid, og nu kan vi andre så nyde resultatet af deres ophold og sum af erfaringsopsamling fra lange liv på alverdens afro-cubanske musikscener. Musikken er medrivende, bygget op af clave-baserede rytmer med jazzharmonier og elementer af improvisation. Og uanset om den dominerende stil må betegnes som bolero, baiao eller bebop, så fremstår hvert enkelt nummer og albummet som helhed som sammenhængende, frodigt og fedt.

**** / Stunt Records / 57 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share