Mzungu Kichaa: Huyu Nani

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE Danske Espen Sørensen aka Mzungu Kichaa, har med base i Tanzania udgivet det virkelig overbevisende, eklektiske album, Huyu Nani – et album med elementer af afrobeat, trap, reggae og dance. Med sig på albummet har han danskeren den legendariske, tanzaniske sangerinde, Lady Jaydee, den congolesiske veteran, King Kiki, det tanzaniske hip-hop-ikon, FidQ, den kenyanske afropop-sensation, Sauti Sol, den danske dancehall-stjerne, Kaka, den lovende tanzaniske rapper, KK, og den ligeledes tanzaniske afrosoul sangerinde, Grace Matata. En imponerende gæsteliste, som Mzungu Kichaa på overbevisende facon har budt ind og givet plads på sit springbræt. Han har selv i et tiår været en stor stjerne på den østafrikanske musikscene: fik sit store gennembrud i 2009 med albummet, Tuko Pamoja, og hitsinglen, Jitolee. Allerede dengang optrådte han med gæster – på singlen: de tanzaniske stjerner, Professor Jay og Mwasiti. Siden er hans berømmelse i regionen vokset – også som følge af, at han har været dommer i Tanzanias udgave af X-Factor. I Danmark er han knap så kendt, og dog har han to gange været nomineret til en DMA. Huyu Nani kunne sagtens udløse endnu en nominering. For med dét album manifesterer Mzungu Kichaa, at han har styr på sine virkemidler, noget på hjerte og trang til at danse!

**** / Caravan Records / 38 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share