Pablo Held feat. Nelson Veras: Ascent

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE Den tyske jazzpianist, Pablo Held, har sammen med sin vante trio – bassisten Robert Landfermann og trommeslageren Jonas Burgwinkel – inviteret den brasilianske jazzguitarist Nelson Veras ind i varmen og her ladet sig inspirere af ham og hans kulturelle ophav. Ud af invitationen og inspirationen er der kommet et absolut bemærkelsesværdigt album, Ascent. Musikken herpå er moderne, latininspireret jazz af energisk, ekspressiv og eksperimenterende karakter – sådan som den plejer at være fra Helds side – men i dette tilfælde tilført en fascinerende, latinsk ciselering i form af et fornemt guitarspil fra Veras’ side. Musikken er lyrisk elegant og virtuos og vidner om, at dette er en besætning af usædvanligt tilsnit. Udover de nævnte musikere medvirker sangerinden, Veronika Morscher, og klarinettisten, Jeremy Viner, hver på to numre – bl.a. på Forest Spirit, albummets mest vellykkede skæring, skrevet af Pablo Held selv. Udover at tage livtag med Pablo Helds egne kompositioner, tager besætningen fat i en standard af Thelonious Monk, 52nd Street Theme, og en del af en af Sergei Rahcmaninoffs klaverkoncerter, som i dette tilfælde bærer titlen, Excerpt from Piano Concerto #4.

**** / Edition Records / 47 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share