Sinne Eeg & The Danish Radio Big Band: We’ve Just Begun

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE Jeg kan ikke forestille mig andet, end at de fleste vil være enige med mig i, at Sinne Eeg er en af Danmarks pt. bedste jazzsangerinde. Hun er stilsikker, synger med en udpræget stamina, en sanselig sensitivitet og en helt grundlæggende styrke.

Dét har man både opdaget i udlandet og herhjemme. Derfor er det heller ikke overraskende, at hun har indspillet dette, nye album med DR’s forrygende Big Band under ledelse af Nikolai Bøgelund.

DR Big Band er pt. et af verdens, så det er ikke enhver forundt at få lov til at synge og indspille med orkesteret. Men Sinne Eeg er opgaven voksen. Og hun har selv haft fingrene helt nede i dejen på halvdelen af numrene – selv komponeret og skrevet sange – mens Jesper Riis, Peter Jensen og Roger Neumann har arrangeret for big bandet.

Sinne Eegs numre er på albummet blevet kombineret med nyere og ældre standards som f.eks. Rodgers’ & Hammersteins ”My Favorite Things”, Franckers & Freemans ”Talking to Myself” og Jönssons & Meinckes ”Hvorfor er lykken så lunefuld”.

Men uanset ophav fremstår helheden som – ja, en raffineret helhed. Selvfølgelig både takket være bandets lyd og den sammenhængskraft, som arrangementerne skaber, men også takket være sangen – den stilsikre, modne og overbevisende vokal. Bedst folder sammensmeltningen af komposition, arrangement og udførelse sig ud i det, jeg vil vove at kalde albummets bedste numre, Sinne Eegs eget forførende smukke ”Like a Song”, og hendes og Helle Hansens skønne ”Those Ordinary Things”. Der er en intens inderlighed i netop de to numre. En autenticitet, der helt naturligt skærper trangen til at lytte og opleve. Og det, jeg oplever, er – må jeg tilstå – mere interessant end f.eks. versioneringen af ”Hvorfor er lykken så lunefuld”. Personligt vil jeg af samme grund håbe, at Sinne Eeg fremadrettet skriver mere selv – eventuelt sammen med Helle Hansen, som notorisk er en uhyre dygtig sangskriver. For det er altså min oplevelse, at Sinne Eeg i sine egne numre er mere intenst til stede.

**** / Stunt Records / 52 min. / Også anmeldt i musikmagasinet gaffa.dk

Please follow and like us:

  • 0
  • Share