Enrico Pieranunzi: The Copenhagen Concert

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE Den italienske jazzpianist, Enrico Pieranunzi, har igennem mere end 30 år været en hyppig gæst i København. Her har han spillet med en lang række af Danmarks bedste jazzmusikere – Alex Riel, Mads Vinding og senest Thomas Fonnesbæk, for bare at nævne tre. Men i december 1996 spillede han også i det hedengangne Copenhagen Jazzhouse med den amerikanske bassist, Marc Johnson, og den ligeledes amerikanske (nu afdøde) trommeslager, Paul Motian – tre højt profilerede virtuoser på hver deres instrument. The Copenhagen Concert er en forevigelse af deres koncert i København. Albummet er indspillet live og fremstår vitterligt levende, vitalt og legende let. Man er ikke et sekund i tvivl om de tres kunstneriske styrke endsige sans for sammenspil. Ikke et sekund i tvivl om deres sans for melodi, harmoni og rytme. Med virtuositet og overbevisende kraft spiller de sig igennem et materiale bestående af egne numre og standards af komponister som Thelonious Monk og Cole Porter. Det er stærkt, vedkommende og stilsikkert.

**** / Storyville Records / 61 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share