Kaze & Ikue Mori: Sand Storm

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE Sand Storm er avantgardejazz af Guds nåde, resultatet af et ønsket møde mellem den japansk / franske avantgardejazzkvartet, Kaze, og den japansk fødte, i USA bosiddende trommeslager og elektroniske musiker, Ikue Mori. Kaze – der ledes af den allestedsnærværende, innovative kraft, pianisten Satoko Fuji – har eksisteret i en halv snes år og er et godt sammentømret og udtryksfuldt orkester, men med gæsten, Mori, er det alligevel som om dynamikken i det ellers meget profilerede orkester får en tand mere i energiniveau. Udtrykket bliver mere ekstrovert, insisterende og voldsomt. Stadig er det komplekse lydlandskaber, avantgarde- og freejazz, der praktiseres – med en bemærkelsesværdig åbenhed, sansning og teknisk virtuositet. Men med Mori om bord er det alligevel som om, risikovilligheden øges. Samtidig med, at der helt åbenlyst lyttes instrumentalisterne imellem, ærbødigt, fokuseret. Og egenhændigt trykkes af i adskillelige soli, som dog ikke på noget tidspunkt spænder ben for orkesterets kurs, der tvært imod fremstår solidt udstukket.

**** / Libra Records / 64 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share