Rich Halley: The Shape of Things

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE

Den aldrende, amerikanske tenorsaxofonist, Rich Halley, rummer – trods det, at han er i 70’erne – en overraskende voldsom energi og (kunstnerisk) kraft, som mange andre musikere sikkert ville ønske, de var i besiddelse af. Energi- og kvalitetsniveauet har man kunnet høre på mange af Halleys tidligere album, men man hører det igen-igen på dette nye album, The Shape of Things, som mest af alt er bygget op omkring improvisationer. På albummet undersøger Halley sammen pianisten Matthew Shipp, bassisten Michael Bisio og trommeslageren Newman Taylor Baker musikkens, instrumenternes og sammenspillets muligheder med en tilsyneladende uendelig energi. Improvisationerne er voldsomme og for lytteren ekstremt krævende, men personligt fascineres jeg af den intuitive kemi, der synes at være til stede de fire musikere imellem. Deres fælles frembringelser er, som for flere af Halleys tidligere skabninger, som højspændte cirkelspark, avantgardistiske rundgange, farverige landskaber uden heller og befriende lysninger, som tætte underskove af grene på kryds og tværs. I den forstand områder, der er svære at forcere, og som ikke engang animerer til at forsøge.

*** / Pine Eagle Records / 54 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share