Emil Hess: Evolution Stories

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE

Den danske saxofonist, Emil Hess, har for længe siden cementeret sin position på jazzscenen som teknisk dygtig og kunstnerisk farverig. Hans nye album, Evolution Stories, ændrer da heller ikke ved dén position. Tvært imod bekræfter albummet, at Hess har indsigt og udsyn, at han selv kan præstere (som både komponist og instrumentalist), og at han kan sammenspille et hold. På Evolution Stories hører man ham således i et stærkt sammenspil med så etablerede navne som: Thomas Fryland, Steen Hansen, Thomas Clausen, Graig Earle, Karsten Bagge og Rich Huntley. Musikken er original, skrevet af Hess, men inspireret af navne som Gil Evans og Charles Mingus. Musikken er Hess’ bud på moderne jazz fremelsket af et mellemstort, teknisk dygtigt orkester. Lyden er af samme grund storladen – som var den skabt af et lille bigband. Udtrykket er på en gang forfriskende, fyldigt og let; genren i momenter grænsende til funk. Men mest markant er iørefaldende er alligevel – ikke overraskende – Hess’ egen præstation på tenor- og sopransax og basklarinet. De indledende strofer til et nummer som One For Dad – spillet på basklarinetten – er f.eks. sanseligt smukke, stoflige,

**** / Hess Music / 58 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share