Alister Spence Trio feat. Ed Kuepper: Asteroid Ekosystem

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE

Alister Spence er i øjeblikket en af Australiens mest interessante jazzkomponister og -musikere. For én ting er, at han er en eminent pianist. Noget andet er, at han også en enormt kreativ og innovativ konceptuel kreatør. Det kan man forvisse sig om ved at lytte til hans nye trioalbum featuring guitaristen Ed Kuepper. Dobbeltalbummet byder på musik, der genremæssigt placerer sig midt imellem den eksperimenterende nujazz, den psykedeliske krautrock og den avantgardistiske post punk, etablerede blues og triojazz. Dét er et crossover, der vil noget. Et crossover, der insisterer, kradser og flænger. Med afsæt i nogle få ord, små skitser og specifikke toner gik trioen og guitaristen i studiet, og her improviserede de sig frem til det kalejdoskopiske landskab af lyde, der det ene øjeblik er præget af tilbagelænet melodi og frembrusende rytmik, det næste af brutalitet, industri og krig. Det er meget fascinerende. Og meget modigt. Personligt foretrækker jeg de skæringer, der markant læner sig op ad afgrænsede genrer – et nummer som Face of the Atom, der er som et støvet bluesnummer. Men i sidste ende er det spændvidden og det netop kalejdoskopiske, der er dobbeltalbummets helt store styrke. Dét og musikernes teknisk overskudsbetonede ekvilibrisme.

**** / Alister Spence Music / 111 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share