Søren Vestergaard: The Original Soundtrack for a Movie yet to be Made

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE

Vi kender ham som producer for navne som Pernille Rosendahl, Hush og Aksglæde m.fl. Men med The Original Soundtrack for a Movie yet to be Made debuterer han også i eget navn med en form for musik, som han selv genredefinerer som et elektronisk crossover mellem rock (à la Radiohead og Sigur Rós) og neoklassisk musik (à la Olafur Arnalds).

Inspirationen fra Radiohead hører jeg især i nummeret, ”Silverghost”. Inspirationen fra Sigur Rós f.eks. i nummeret, ”All There Is”. Inspirationen fra Olafur Arnalds hører jeg til gengæld i alle numrene – samtidig med at jeg hører noget mere rastløst i Søren Vestergaards musik end i hans islandske forbilledes. Fælles for Olafur Arnalds’ og Søren Vestergaards musik er dog, at den har filmisk karakter, hvorfor det også giver god mening, at Søren Vestergaard døber sit debutalbum – The Original Soundtrack. Hans musik er melodisk, repetitiv, på mange måder enkel og alligevel facetteret, som var der en dramaturgisk kurve, en fortælling i det enkelte nummer, en handling. Smukkest, mest formfuldendt og facetteret er nummeret, ”Walls”, som også rummer akustiske elementer. Smuk er også nummret, ”Thalassophile”, der perler som dråber på ruden. Og nummeret, ”Moving From A to B”, der er som taget ud af en fed, amerikansk roadmovie.

På alle numre betjener Søren Vestergaard selv alle instrumenter. Kun i enkelte tilfælde akkompagneres han af gæstemusikerne – Johannes Gissel på trommer og Morten Schantz på additional synths. Og dét er værd at bemærke. Man kan næsten se for sig, at Søren Vestergaard har siddet i sit hjem, isoleret under Corona-pandemien, og skabt musik – for dog at foretage sig noget meningsfyldt. Om billedet har noget på sig, ved jeg ikke, men debuten er på mange måder prisværdig, fordi den synes båret af en fordybelse, ambition og teknisk kunnen.

På den baggrund vil jeg også mene, at Søren Vestergaard må gå videre – sætte sig for at lave en triologi, eventuelt målrettet at gå ind i opgaven at skrive og skabe soundtracks – også til film, der faktisk bliver lavet.

**** / Mini Me Records / 43 min. / Også anmeldt i musikmagasinet gaffa.dk

Please follow and like us:

  • 0
  • Share