Alchemy Sound Project: Afrika Love

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE

Alchemy Sound Project er i mere end én forstand et grænseoverskridende projekt. De fem medlemmer af det mangfoldige band med det mangfoldige udtryk repræsenterer flere kontinenter. Men de har kvaliteterne som komponister, kapelmestre og musikere tilfælles og skaber tilsammen mere, end man kunne forvente af fem kunstnere. Pianisten Sumo Tonooka, saxofonisterne og basklarinetisterne Salim Washington og Erica Lindsay, trompetisten Samantha Boshnack og bassisten David Arend (foruden gæsterne: basunisten Michael Ventoso og trommeslageren Chad Taylor) skaber et forunderligt, eklektisk og facetteret, rigt, jazzet genreudtryk, der både kan genrebetegnes som moderne jazz, kammerjazz og worldjazz. Det fascinerende er netop, at det er som om de fem (eller rettere: syv) skaber noget, der er så stort, at man næsten uvægerligt kommer til at tænke BigBand. Suverænt bedst er titelnummeret, der i høj grad bærer sydafrikanske Salim Washingtons fingeraftryk. Nummeret er næsten symfonisk, men også grænsende til vildt, under alle omstændigheder forunderligt, ukonventionelt, originalt. Nummeret er inspireret af pianisten Afrika Mkhize og trækker på et distinkt pitch, kendt fra zuluernes musiktradition. Samtidig med at det er rundet af nordamerikansk jazzmusiks stiltræk. Det er vildt fascinerende.

**** / Artists Recording Collective / 41 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share