Chris Potter Circuits Trio: Sunrise Reprise

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE

Amerikanske Chris Potter er en af tidens store tenorsaxofonister. Og britiske Edition Records et ekspanderende, sindssygt spændende indie-label – der arbejder med afsæt i sloganet: ”New Music. New Thinking”. Matchet – musikeren og selskabet imellem – er godt, i hvert fald at dømme ud fra albummet, Sunrise Reprise – Potters andet album på det Londonbaserede jazzlabel. Musikken er skabt under Corona-nedlukningen af verdenssamfundet og indspillet under den første åbning – måske er det derfor, den forekommer så vital, kraftfuld og dynamisk. Det er som om, den er blevet til i en ensom eftertanke, men er blevet forløst i en euforisk get-together. Med sig i studiet har Chris Potter haft James Francies på keys og Eric Harland på trommer, og det de tre sammen har skabt af energi er smittende. Musikken er som var den skabt af en moden John Coltrane, men tilsat et meget nutidigt, fremtrædende groove. Jeg bliver suget ind i energien – f.eks. i et nummer som Serpentine, der emmer af skabelse, frugtbarhed og vitalitet.

**** / Edition Records / 55 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share