Anna Tsybuleva: Brahms

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE

Den unge, russiske pianist, Anna Tsybuleva, slog hul i lydmuren, da hun i 2015 vandt Leeds International Piano Competition. Hun blev med et en af sin generations mest efterspurgte klassiske pianister, kendt for sit helt usædvanlige teknisk/kunstneriske talent, sin forestillingsevne og sin integritet og intelligens. Selv har hun siden ladet forstå, at især den tyske komponist, Johannes Brahms (1833-1897), og hans værk står hendes hjerte særlig nært. Hun siger f.eks.: ”Jeg leder og finder svar i Brahms’ partiturer”. Alene derfor er der grund til at stoppe op og lytte, når Anna Tsybuleva udsender dette, sit tredje album – et album som helt og holdent rummer musik af Brahms: hans Klaverkoncert nr. 2 (indspillet med Deutsches Symphonie-Orchester Berlin under Ruth Reinhardts direktion) foruden nogle solostykker – alt sammen ”i håb om at indfange magien og dele den med andre.” Og ja, magisk er det faktisk at høre værkerne versioneret af den unge russer. Især solopartierne i klaverkoncertens 3. og 4. sats er eminente, gribende. Men mest uomgængelig er alligevel solopræstationen i 3 Intermezzi Opus 117. Sjældent har jeg hørt musik så formfuldendt og sanselig.

*****  /  Signum Records/Naxos  /  71 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share