Dave Holland: Another Land

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE

Tager man et kig i jazzbassisten Dave Hollands bagkatalog mister man pusten. For så mange legendariske plader er der i bassistens bagkatalog, så mange vidnesbyrd om betydelige samarbejder, at man uvægerligt taber kæben. Britten, der meget ofte har spillet med amerikanske musikere – som sideman eller kapelmester – og næsten konstant har præsteret til UG (inden for flere forskellige jazz-subgenrer) aftvinger én respekt. Altid har det været på imponerende højt niveau. Og det er det endnu engang her – på det nye album, Another Land. Herpå demonstrerer den 74 årige brite såvel teknisk som kunstnerisk, at han er en mester. Sammen med guitaristen Kevin Eubanks og trommeslageren Obed Calvaire bringer han ni nye, originale og yderst potente numre til torvs. Sammenspillet de tre imellem er imponerende – der er en live-kvalitet i deres frembringelser, og den har de opbygget på turnéer, før de gik i studiet, men formået at bringe med ind i studiet, hvorfor man også føler, man er eksponeret for noget utrolig velsmurt, næsten ustoppeligt – et udtryk, der i passager leder tankerne i retningen af Jimi Hendrix. Musikken er enkel og fuld af power.

****  /  Edition Records  /  67 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share