Kurt Elling: SuperBlue

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE

Den dobbelte Grammy Award vinder, amerikanske Kurt Elling, er en helt unik jazzsanger / crooner med en helt fantastisk sans for groove. Han er vor tids svar på forne tiders Frank Sinatra – kun i vor tid matchet af canadiske Michael Bublé. Det er på den baggrund lidt af et scoop for det britiske indie-label, Edition Records, at han er kommet i stald i London. Hans første album på Edition er da også sindssygt fængende – groovy og funky. Genremæssigt befinder sangene og musikken sig et sted midt imellem den smooth vokaljazz, den vokalbaserede funk og den uforfalskede neo-soul. Produktionen er i bulls eye, beat-teksterne fokuserede og musikken? Den er totalt up-to-date. Kurt Elling sekunderes således stilsikkert af guitaristen Charlie Hunter, trommeslageren Corey Fonville og bassisten/keyboardisten DJ Harrison. Sammen med disse tre, eminente musikere har Kurt Elling skabt sit hidtil mest ekspressive og groovy album: SuperBlue. Materialet på albummet er af egen avl, men albummet rummer også versioneringer af kompositioner af Wayne Shorter, Freddie Hubbard, Cody Chestnut og Tom Waits. Og det hele fungerer og hænger sammen, selv om SuperBlue p.g.a. Corona-pandemien måtte indspilles, uden at de fire musikere kunne mødes i samme studie. Deres indbyrdes musikforståelse er evident. Arrangementerne er skarpe. Og så er f.eks. versioneringen af Tom Waits’ Circus og Kurt Ellings egen The Seed sublime.

****  /  Edition Records  /  49 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share