Omar Sosa & Seckou Keita: SUBA

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE

Partnerskabet mellem cubanske Omar Sosa og senegalesiske Seckou Keita er et spirituelt højdepunkt i musikkens magisk, mangfoldige verden. Sosa er en virtuos pianist, Keita en mester på kora og vokal. Og sammen er de to altså et match made in heaven. Det kunne man konstatere, da de i 2017 efter fem års bekendtskab udsendte deres første fælles album, Transparent Water. Og man kan konstatere det, hvis man lytter til SUBA, det nye album fra de to partnere, som under pandemien i 2020 gik i studiet og indspillede d elleve nye numre, der tilsammen er som en lang, håbefuld bøn for en fredfyldt fremtid. SUBA betyder ”solopgang” på det senegalesiske sprog, mandinka. Og solopgang er der vitterligt over den nye musik, en umiskendelige håbe- og længselsfuld, spirituel tone og rytme; et perlende smukt strejf af både cubansk og vestafrikansk tradition og af nybrud. Når man tillægger, at den venezuelanske percussionist, Gustavo Ovalles, og andre eminente sidemen bidrager med deres kvaliteter, har man opskriften på et virtuost, delikat og uhyre elegant udspil. Numre som Kharit, Allah Léno og Voices on the Sea stikker op som to højdepunkter blandt elleve tinder af sjælden skønhed.

*****  /  Bendigedig  /  48 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share