Futari: Underground

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE

Den japanske jazzkomponist og –pianist, Satoko Fujii, er af det amerikanske jazzmagasin, Cadence Jazz World, blevet kaldt ”the Ellington of free jazz”. Hun er da også (aner)kendt som en af verdens førende komponister til stort orkester. Men samtidig må hun betegnes som en af verdens førende avantgardister – og det uanset set-up. Hun udgiver et hav af album og indgår i et hav af konstellationer, ofte i ledende eller dominerende positioner – så godt som altid med avantgardistisk instrumentalmusik og/eller freejazz. Det nye duo-album, Underground, er ingen undtagelse. Musikken herpå har hun skabt sammen med landsmanden, Taiko Saito, der er en af Japans væsentligste betvingere af marimba og vibrafon. Sammen har de to skabt en fascinerende og overraskende smuk, surrealistisk, næsten sfærisk rejse i lyd. Deres indbyrdes kommunikation og forståelse er respektindgydende. Deres evne til at navigere ligeså. Musikken er enigmatisk. Gennemarbejdet. Skabt under pandemien med social afstand og filer, sendt frem og tilbage. I den forstand en underligt afskåret størrelse. Men samtidig en uhyre vellykket, intim og billedfremkaldende sag.

****  /  Libra Records  /  51 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share